Menu

Stijlvormen

Het geheim van elke martial art

De verschillende vormen

Zoals bij de meeste martial arts zijn ook bij het taekwondo de stijlvormen een belangrijk onderdeel van de sport. In de stijlvormen komen alle basis technieken voor en zijn de combinaties van verdedigen en aanvallen in de praktijk toepasbaar. Er zijn heel veel verschillende vormen en er komen er alleen maar meer bij.

Lees meer

Aandachtspunten, tips en geheugensteuntjes

Om een stijlvorm goed aan te leren dient men eerst de technieken uit deze vorm te beheersen, dit maakt het aanleren van de volgorde van de stijlvorm een stuk makkelijker doordat men zich dan nog enkel op de volgorde hoefd te focussen.

Lees meer

Poomsae taegeuk il jang

Graad: 8e geup
Band: Gele band
Symbool:

Dit is de eerste stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat dan ook alle basis technieken die een beginner moet kunnen uitvoeren bij het eerste examen.

Lees meer

Poomsae taegeuk i jang

Graad: 7e geup
Band: Groene slip
Symbool:

Dit is de tweede stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat dan ook variaties van technieken uit de eerste stijlvorm.

Lees meer

Poomsae taegeuk sam jang

Graad: 6e geup
Band: Groene band
Symbool:

Dit is de derde stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat dan ook variaties van technieken uit de eerste twee stijlvormen.

Lees meer

Poomsae taegeuk sa jang

Graad: 5e geup
Band: Blauwe slip
Symbool:

Dit is de vierde stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Lees meer

Poomsae taegeuk oh jang

Graad: 4e geup
Band: Blauwe band
Symbool:

Dit is de vijfde stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Lees meer

Poomsae taegeuk yuk jang

Graad: 3e geup
Band: Rode slip
Symbool:

Dit is de zesde stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Lees meer

Poomsae taegeuk chil jang

Graad: 2e geup
Band: Rode band
Symbool:

Dit is de zevende stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Lees meer

Poomsae taegeuk pal jang

Graad: 1e geup / 1e dan
Band: Zwarte slip / Zwarte band
Symbool:

Dit is de achtste stijlvorm die men leert bij taekwondo en bevat veel nieuwe technieken naast een aantal bekende technieken uit de vorige stijlvormen.

Lees meer

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image