Menu

Een maal goud, twee maal brons

Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2017

Met een team van 5 deelnemers zijn we zaterdag naar Nieuwegein gereden voor de Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2017. Sabumnim Michael, Cheyan, Emma, Finnean en Damian deden mee en werden aangemoedigd door Yuna en Ryan, Elena (coach), Michel en Yvonne (ouders van Cheyan) en Jacques (de vader van Damian).

Sabumnim Michael kwam voor het eerst uit in de U50 klasse is wist daar overtuigend de eerste plaats te behalen en mag zich Nederlands kampioen 2017-2018 noemen. Emma, die in sneltreinvaart haar blauwe band heeft gehaald (minimale graduering voor het NK) kon zich prima staande houden bij de meiden met meer taekwondo ervaring en hogere banden. Een 3e plaats voor Emma is dan ook een knap resultaat! Finnean plaatste zich als 5e voor de finale en wist met een 3e plaats de finale te beëindigen. De derde beker deze dag.

Ceyhan en Damian zaten samen in een grote zware poule. Damian wist door te dringen tot de finale en werd uiteindelijk 5e. Cheyan bleef buiten de top 8 en miste daardoor een finale plaats.

Al met al een leuke dag en allemaal tevreden deelnemers, want alleen al deelnemen aan zo'n groot toernooi is al een belevenis op zich!

Een impressie van de Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2017

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image