Menu

Emma geslaagd voor 2e dan

Tijdens het National Dan Examen op 3 december heeft Emma een succesvol 2e dan examen afgelegd.

Emma mocht in de ochtend aan de slag tijdens de examens voor 2e-7e dan. Na de theorie en de stijlvormen werd samen met master Michael de stapsparrings technieken en de hosinsul tegen stokaanvallen aan de examencommisie getoond. Daarna was het de beurt aan Lema om met Emma de trappen op kussen het het sparren te tonen. Als laatste traden Tim en Michael aan voor de breektest, een gesprongen dubbele voorwaartse trap welke met de 1e poing direct door ging.

In de middag was het de beurt aan Lema. Zei deed examen voor 1e dan met Emma. Helaas bleek de dwit chagi toch lastiger op het examen dan in de trainingen en zodoende werd de breektest niet succesvol afgerond. Achteraf bleken ook niet alle voetweringen bij ilbo taeryon goed genoeg en zal dat onderdeel ook opnieuw moeten worden uitgevoerd voor de examencommissie.

Names Dojo 't Loo deed Sander als laatste examen met de hulp van Tim. Na een prima examen was ook hier de breektest de boosdoener. De eerste 2 technieken gingen wisselend door, maar tot 2x toe bij de dwit chagi de plank gemist dus ook voor Sander van de zomer een herexamen op dit onderdeel.

In totaal gingen 116 kandidaten op voor een dan- of poomgraad. Uiteindelijk slaagden 85 sporters voor hun (volgende) dan-graad.
54 sporters voor 1e dan/poom, 18 voor 2e dan/poom, 5 voor 3e dan, 3 voor 4e dan en 2 sporters voor de 5e dan.

Tagged under: 2e dan, danexamen,

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image