Menu

Nederlands Kampioenschap Taekwondo

Tijdens de Nationale Poomsae & Freestyle Kampioenschappen 2022 was TCA present met 4 1/3 deelnemers. Met 1x goud, 1x silver en 1x brons was het een redelijk succesvol toernooi.

Na ruim anderhalf uur vertraging mocht dan Lema eindelijk als eerste van de groep aantreden. In een zware poule met 7 leeftijdsgenoten wist ze uiteindelijk een 5e plaats te halen, een mooie opsteker voor haar aankomende danexamen. Daarna was het al vrij snel pauze en moest er dus weer gewacht worden tot het toernooi weer verder zou gaan.

Na de pauze was het de beurt aan Rens. In de C-klasse heren 15-17 pakte hij een mooie grote gouden beker voor zijn 1e plaats, en dat op nog maar zijn 2e toernooi.

Daarna was het de beurt aan de A-klasse. Michael liep met Michiel van Yoo Sin Nijmegen en Berry van Reflex Den Bosch als team mee in de klasse heren 31+. Helaas werdt het team van Tapia niet verslagen maar was er toch nog een mooie zilveren medaile.

Toen was het de beurt aan Emma en Michael die vlak na elkaar moesten. Na het brons voor Michael in de klasse heren 41-50 jaar was direct Emma aan de beurt in de poule des doods, dames 18-30 jaar. Met 8 tegenstanders een zware opgave, maar uiteindelijk moest zijn alleen de 5 dames van de nationale selectie voor zich laten en werd ze zelf dus 6e.

Namens Dojo 't Loo wist Sander goud te halen in de klasse individueel mannen 18-30 B-klasse en wist zo de winnaar van het Open District West Kampioenschappen achter zicht te houden.

Volgend weekend staat het Yoo Sin Open in Nijmegen op het programma waar we met een klein groepje ook heen gaan. Een week later zijn de nationale danexamens in Nieuwegein waar Lema en Sander voor hun 1e dan op zullen gaan en Emma alweer voor haar 2e dan.

Tagged under: poomsae, wedstrijd,

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image