Menu

Prijzen festival bij Hanmadang

Prijzen festival bij Hanmadang

De 2e Open Hanmadang georganiseerd door Taekwondo vereniging Garuda Waalwijk was met 135 een groot success. Vorig jaar deden er nog 70 deelnemers mee maar de promotie heeft goed geholpen, en met 15 deelnemers hadden TCA en Dojo 't Loo een groot aandeel van het totaal aantal deelnemers.

In de grote sporthal waren 2 velden voor poomsae en in het midden 2 matten voor de breektesten. De families mochten de spits afbijten en de familie Noor (Esmail en Lema) moesten het o.a. opnemen tegen de familie Heere Gnade (Ragchuel, Yuna en Keysha) met als resultaat voor bijde een gedeeld derde plaats. De kop was er af en nu begon het wachten. Lema en Esmail gingen alweer snel naar huis, Lema was die dag jarig maar ondanks dat wilde vader en dochter toch graag meedoen.

In alle individuele klassen waren de dames en heren samengevoegd tot 1 poule, dit leverde wat leuke onderlinge confrontaties op. Zo moest Emma het opnemen tegen Finnean, Yuna tegen Damian en Elena tegen Michael die allen ook nog samen paar moesten lopen. In sommige klassen werden ook nog leeftijden samengevoegd. Zo moesten Elena en Michael het opnemen tegen een aantal deelnemers in de U40 klassen terwijl het merendeel in de U50 klassen zit. Bij de Hanmadang mag je zelf kiezen welke vormen je loopt en zo werd in deze poule o.a. poomsae Chonkwon (15) en poomsae Hansu (16) gelopen. Michael werd in deze poule uiteindelijk tweede en was daarmee de eerste van de U50.

Paar U30/U50 A-klasse, Lotte, Joël, Michael en ElenaDe paren waren alleen niet in de planning meegenomen dus die werden tussendoor gedaan en aan het eind. Elena en Michael moesten het samen opnemen tegen Lotte en Joël die in de U30 samen brons haalde op het laatste EK. Het zou een zware klus worden maar uiteindelijk toch zilver gewonnen. Emma en Finnean waren oppermachtig en daarmee was het goud binnen, voor Yuna en Damian was er een knappe 3e plaats.

Paar U15 B-klasse, Yuna en DamianIndividueel behaalde Emma verrassende 3e plaats, verrassend omdat de goud werd verwacht maar de jury op de 2 velden waren het niet met mekaar eens. Het paar wat op veld 2 nog werd verslagen (3e) werden hier als 1 en 2 beoordeeld.
Jimi (Dojo 't Loo) behaalde brons op zijn tweede toernooi. Voor Bianca (Dojo 't Loo) was het haar eerste wedstrijd en ook zij ging met het brons naar huis. Yuna, Damian en Armand vielen helaas buiten de prijzen.

Dames team U18 B-klasse, Emma, Fay en RinskeEr was ook nog een unicum, het dames b-klasse U18 team wat bestond uit deelneemsters van drie taekwondo scholen uit twee districten. Fay (Taekwondo Nijverdal, Noord-Oost), Rinske (Enoch Martial Arts, West) en Emma hadden twee weken daarvoor met het NK afgesproken om samen als team te lopen met deze Hanmadang. Van te voren trainen ging het niet worden gezien de korte tijd en de afstanden maar op de dag zelf werd nog even flink aan de synchroniciteit en techniek gewerkt wat een mooie 1e plaats opleverde.

De totale prijzen lijst

  • Emma & Finnean (paar U18 B-klasse)
  • Emma, Fay & Rinske (team U18 B-klasse)
  • Michael (individueel U40/U50 A-klasse)
  • Elena & Michael (paar U30/U50 A-klasse)
  • Emma (individueel U18 B-klasse)
  • Bianca (individueel U50 C-klasse)
  • Jimi (individueel U30 C-klasse)
  • Yuna & Damian (paar U15 B-klasse)
  • Familie Noor (familie klasse)
  • Familie Heere Gnade (familie klasse)

Emma is met 2x goud en 1x brons topscorer van de dag. De topsporters van de dag waren Yuna en Emma die beide in 3 disciplines meededen. Yuna deed mee aan familie, paar en individueel, Emma met team, paar en individueel.

Ondanks de verlate start is het programma toch aardig ingelopen en ging iedereen nog redelijk op tijd naar huis. Het blijven altijd lange dagen.

Het volgende toernooi op de agenda is het Yoo-Sin jeugd toernooi op 8 december in de Jan Massinkhal in Nijmegen, de locatie van vele NK's en ONK's. Deelnemers t/m 17 mogen hieraan meedoen en kunnen zich bij een van de trainers opgeven. Op dit toernooi kan er zowel met stijl als sparren worden meegedaan.

Een kleine impressie van de 2e Open Hanmadang

{gallery}galleries/57-prijzen_festival_bij_hanmadang{/gallery}

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image