Menu

Toernooi resultaten November 2021

Deze maand zijn we met een kleine delegatie naar twee toernooien geweest. voor de meeste het eerste toernooi sinds het NK van oktober 2019.

Open Disctrict Noord Oost Kampioenschappen 2021

Op 7 november zijn we naar Nijverdal afgereisd voor de Open Disctrict Noord Ooost Kampioenschappen 2021. Voor de meeste was het het eerste toernooi in een nieuwe klasse na het behalen van de zwarte band eind 2019 of het ouder zijn geworden en soms zelfs beide. Waar het toernooi in 2019 nog 300+ deelnemers telde waren er nu 110 deelnemers en dus veel kleine poules op de poules van Emma en Rosetta na. Het voordeel was dat we nu al rond 15:00 klaar waren ipv na 17:00.

Helaas eindigde Emma en Rosetta net naast het podium in hun individuele stijl klasses.

Het resultaat

  • Rosetta en Damian (paar U17 A-klasse)
  • Damian (individueel U17 A-klasse)
  • Michael (individueel U50 A-klasse)
  • Tim (individueel U40 B-klasse)
  • Emma (vrije breektest, 5 planken)
  • Armand (individueel U50 A-klasse)

Foto's

Open Rosmalen Poomsae Kampioenschappen 2021

Zaterdag 20 november was iets dichterbij, het Open Rosmalen in Rosmalen. Hier was een stijl en sparringstoernooi in 2 sporthallen naast elkaar. In tegenstelling tot veel toernooien werd hier begonnen met de oudere klasses, de poule van sabumnim Michael was dan ook als eerste aan de beurt, samen met die van Emma. Daarna hadden we ongeveer anderhalf uur rust voor dat Rosetta en Damian het programma voor de lunch mochten afsluiten. Na de lunch was de zware poule van Rosetta aan de beurt en ongeveer anderhalf uur later mocht Damian de dag afsluiten.

Alles liep lekker vlot en we waren om 14:30 al klaar. Tussen de stijl wedstrijden door konden we ook nog bij het sparren kijken waar 's morgens de jeugd het tegen elkaar op nam in in de middag de junioren en senioren.

Het resultaat

  • Rosetta en Damian (paar U17 A-klasse)
  • Emma (individueel U30 B-klasse)
  • Damian (individueel U17 A-klasse)
  • Michael (individueel U50 A-klasse)

Rosetta eindigde op 0,03 net naast het podium.

Vanaf volgend jaar zit Rosetta in de A-klasse 18-30 net als Emma als die 18 december haar 1e dan examen heeft gehaald. Dat word echt een zware poule aangezien bijna de hele U17 poule volgend jaar 18 word en dus allemaal over gaan. Net als Emaa zijn er een aantal concurenten die 18 december dan examen doen en in 2022 ook naar de A-klasse U30 gaan, dat word feest.

NK Poomsae 2021

Op 11 december staat het NK Poomsae 2021 gepland in Den Haag. Helaas is dit alleen een A-klasse toernooi dus zullen we met een select groepje heen gaan.

Wil je ook een keer mee doen aan een wedstrijd, laat het dan aan de trainer weten. In de wedstrijd agenda zie je een overzicht van de aankomende wedstrijden.

Tagged under: wedstrijd,

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image