Menu

Kleding / materiaal

Taekwondokleding bestaat uit een dobok (pak) en een band (tie). Het is noodzakelijk dit aan te schaffen en te gebruiken tijdens de training. Voor het sparren zijn diverse beschermingsmiddelen benodigd zoals een toque, arm beschermers, scheen beschermers, borstbeschermer en hoofdbeschermer. Je kunt de borstbeschermer en hoofdbeschermer van de club gebruiken. Aangeraden wordt om zelf een toque. arm- en scheenbeschermers aan te schaffen en eventueel een hoofdbeschermer voor sparrings wedstrijden.

Budokleding.nl

Budokleding.nl verkoopt verschillende merken pakken, beschermers en accessoires waaronder die van Adidas en JCalicu voor zowel gekleurde banders en zwarte banders. Ook zijn hier de JC Poomsae doboks op voorraad en houten planken voor je breektest.
Vraag de hoofdtrainer om een kortingscode en ontvang tot 15% korting op je bestelling.

Ga je zelf een pak kopen zorg dan dat je een pak met V-hals koopt welke bij WT/Olympisch taekwondo wordt gebruikt en geen open ITF taekwondo pak.

Merken

World Taekwondo goedgekeurd Op alle (inter-)nationale toernooien moeten World Taekwondo goedgekeurde merken worden gebruikt.


Voor dames die hun hoofd willen bedekken kan een traditionele hoofddoek wat lastig zijn. Nike heeft een hijab ontwikkeld die goed en comfortabel zit.

De Nike Pro hijab is gemaakt met duurzaam, licht materiaal dat voor optimale ventilatie zorgt en zacht aanvoelt.

De hijab is over het hoofd aan te trekken en de lange achterkant zorgt voor een pasvorm op maat, zodat alles goed blijft zitten tijdens je work-out of wedstrijd.

Nike Pro Hijab

Let op: taekwondopakken (doboks) met een zwarte kraag zijn bedoeld voor taekwondoka's met zwarte band.
Pakken met een rood / zwarte kraag zijn voor taekwondoka's met een poom band en pakken met een witte kraag voor een witte of gekleurde band.

Taekondoschoentjes zijn alleen bedoeld voor de momenten waarop je wel met taekwondo bezig bent, maar niet actief taekwondo beoefent (dus bijv. voor trainers, scheidsrechters, juryleden, maar ook voor en na het trainen of tussen wedstrijden door), of vanwege medische redenen.

Taekwondo Centrum Alkmaar

Trainingslocatie: Gymzaal van basisschool "De Fontein"
Heilooërdijk 136, 1814 LS Alkmaar
mail@taekwondocentrumalkmaar.nl

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image